Select your Top Menu from wp menus

Conferințe, prezentări de film, momente de reculegere – acțiuni desfășurate la Orhei în contextul Zilei de comemorare a victimelor Holocaustului

Photo Credit To multimedia.parlament.md

Mai multe activități dedicate Zilei internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului au avut loc pe parcursul zilei de astăzi, la Orhei. La monumentul ridicat în memoria evreilor victimelor fascismului a avut loc o depunere de flori, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova. Potrivit sursei citate
tot astăzi, elevii Liceului Teoretic ”Onisifor Ghibu” au desfășurat Conferința științifică cu genericul ”Holocaustul – Memorie, Conștiință, Depășire”. Tinerii au urmărit câteva documentare despre istoria evreilor și deportarea lor, au recitat poezii.

Cu un mesaj despre importanța comemorării Holocaustului la nivel național și internațional a venit invitatul special al evenimentului Izyaslav Mundrean, Președintele Asociației de Cultură Evreiască din Orhei.

De asemenea, în colaborare cu elevii Liceului Teoretic ”Ion Luca Caragiale”, Oficiul teritorial de informare al Parlamentului (OTIP) Orhei a organizat conferința  ”Holocaust – o lecție a trecutului pentru prezent”.

Evenimentul a avut drept scop sensibilizarea tinerii generații față de prejudecăți și nedreptate, promovarea toleranței și combaterea rasismului.

Cei prezenți la eveniment au ținut un moment de reculege în memoria victimelor Holocaustului.

În perioada 25-31 ianuarie, în Republica Moldova se desfășoară Săptămâna Memoriei Holocaustului. Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului este marcată pe 27 ianuarie, fiind prilejuită de eliberarea deținuților lagărului de concentrare din Auschwitz, în anul 1945.