Select your Top Menu from wp menus

Confederaţia Naţională a Patronatelor cere stoparea devalorizării leului

Confederația Națională a Patronatelor a solicitat miercuri Băncii Naționale, guvernului și parlamentului să ia măsuri pentru a opri devalorizarea valutei naționale și revenirea la un curs „normal”.

Potrivit agenției „INFOTAG”, președintele CNPM, Leonid Ciorescu, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu devalorizarea continuă a leului în raport cu euro și dolarul, acuzând autoritățile responsabile că au provocat o „depreciere artificială”. El a afirmat, într-o conferință de presă, că doar în perioada iulie-septembrie 2013, BNM a cumpărat 0,3 miliarde dolari de pe piața valutară, „fără un motiv temeinic”.

Preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari, a semnalat, la rândul său, că devalorizarea valutei naționale are un impact negativ asupra dezvoltării sectorului agro-industrial, afectat de majorarea prețurilor la motorină, utilaje, semințe.

El a acuzat autoritățile statului că aprobă tacit devalorizarea, urmărind astfel creșterea încasărilor la buget.
Preşedintele Clubului Republican al Oamenilor de Afaceri, Igor Crapivca, a opinat că inflația este un „impozit ascuns”, care îi poate determina pe agenții economici care respectă normele „să părăsească sfera legală”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/confederatia-nationala-a-patronatelor-cere-stoparea-devalorizarii-leului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19