Select your Top Menu from wp menus

Condamnatii de la penitenciarul din Branesti ‘cizmaresc’ in stil european

De cateva zile, detinutii din inchisoarea cu regim semiinchis nr.18  Branesti confectioneaza  incaltaminte. Nu este o incaltaminte oarecare, ci realizata dupa modele italiene si germane, la comanda fabricii “Zorile”.

Mai exact, dupa cum a relatat seful penitenciarului, colonelul de justitie Ghenadie Morozan, condamnatii executa manual  unele detalii  care, mai apoi,  pe strungurile fabricii  din Chisinau, iau forma incaltamintei gata de purtat.

Potrivit lui Morozan,  la inceputul lunii curente a fost reincheiat un contract cu “Zorile”. Acest fapt le-a  asigurat  de lucru    la 104 condamnati. Doritori insa mai sunt, a adaugat  sursa citata. Explicatia e simpla: banii pe care ii castiga ii pot trimite acasa sau cheltui pe cumparaturi in ghereta  penitenciarului.

Astfel, deja  practic fiecare al 2-lea  din cei aproape  400 de detinuti, nu doar isi ispasesc pedeapsa dupa gratii, ci si muncesc  (alti 75 de condamnati extrag piatra din mina de calcar din localitate).

Spre deosebire de fabricarea incaltamintei, lucrul in mina este considerat o ocupatie  specifica penitenciarului din Branesti.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/condamnatii-de-la-penitenciarul-nr-18-branesti-cizmaresc-in-stil-european/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19