Select your Top Menu from wp menus

Concursul pentru funcția de procuror general a fost anulat

Concursul pentru funcția de procuror general a fost anulat. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Procurorilor în cadrul ședinței de miercuri, 28 februarie.

Amintim că joi, 22 februarie, Octavian Iachimovschi a fost desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru funcția de procuror general. Acesta a obținut cel mai mare punctaj în urma probei interviului – 8,53. Actualul procuror general interimar, Ion Munteanu a luat 8,16 puncte, procurorul Igor Demciucin – 8,19 puncte, iar juristul Eugen Coca a obținut 4,72 puncte.

Funcția de procuror general a devenit vacantă după ce Alexandr Stoianoglo a fost evaluat nesatisfăcător de către o comisie specială a CSP, fiind ulterior demis prin decret prezidențial.

Termenul de selectare a noului procuror general expiră în luna martie. Precizăm că, pe parcursul ultimilor 2 ani, interimatul funcției de procuror general a fost asigurat de Dumitru Robu și Ion Munteanu.

sursa: moldova1.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/concursul-pentru-functia-de-procuror-general-a-fost-anulat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19