Select your Top Menu from wp menus

Concurenţii electorali oferă daruri electorale, raport

Concurenţii electorali au început să ofere cadouri electorale alegătorilor. Deşi, Codul Electoral interzice concurenţilor electorali să propună alegătorilor bani, cadouri, să distribuie gratuit bunuri materiale, inclusiv ajutoare umanitare, câteva partide au încălcat legislaţia. Încălcările au fost evidenţiate în Raportul nr. 2 „Monitorizarea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie”, realizat de către Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte şi Asociaţia Promo-LEX, transmite IPN.

PLDM a donat o tablă interactivă cu proiector şi calculator Liceului Teoretic din Zimbreni, raionul Ialoveni. La eveniment au fost prezenţi reprezentaţi ai partidului. La 1 octombrie, cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor în etate, din partea PDM au fost oferite plicuri cu câte 110 lei pentru fiecare persoană în etate din sat. O situaţie similară a fost atestată în satul Ochiul-Alb, raionul Drochia.

De asemenea, cel puţin 3 partide politice, PDM, PLDM şi PL, au avut cheltuieli legate de activităţi sportive. PDM a organizat cel puţin o activitate sportivă în Hânceşti, unde drept premii au fost oferite mingi, ghiozdane cu sigla PDM, medalii şi diplome. Preţul unei mingi este de cel puţin 350 de lei, preţul unui ghiozdan este de cel puţin 300 de lei, iar preţul unei cărţi este de cel puţin 40 de lei. PLDM a organizat cel puţin o activitate sportivă în Soroca, unde s-au oferit premii în valoare totală de 3600 de lei. Iar PL a organizat cel puţin o activitate sportivă, unde s-au oferit premii sub formă de diplome, medalii şi 50 cărţi.

Observatorii au menţionat şi diverse activităţi de campanie electorală înainte de înregistrarea concurenţilor electorali. PDM a organizat concerte cu tentă electorală la Teleneşti şi Cahul, iar la Drochia a oferit o masă veteranilor războiului din Afganistan. Potrivit observatorilor, reprezentanţii PLDM au mers la câţiva locuitori din municipiul Chişinău unde au efectuat chestionarea acestora referitor la problemele cu care se confruntă comunitatea, referitor la acceptarea politicii PLDM şi a posibilităţii votării pentru acest partid la alegerile din 30 noiembrie.

În raionul Rezina, directorul filialei Rezina-gaz le-a prezentat angajaţilor o listă de candidaţi din rândurile PDM, care trebuie neapărat să fie votaţi în cadrul alegerilor deschise ale candidaţilor. Totodată, acesta i-a obligat pe angajaţi să depună o cerere de aderare la partid. O situaţie similară a fost atestată la Sângerei, unde conducătorii unor instituţii au obligat angajaţii şi familiile lor să se prezinte la 28 septembrie 2014 la alegerea candidaţilor PDM.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/concurentii-electorali-ofera-daruri-electorale-raport/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19