Select your Top Menu from wp menus

Concediul suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului a fost micșorat cu doi ani

Concediul suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului a fost micșorat cu doi ani, potrivit unor modificări legislative adoptate ieri de către Parlament, în lectură finală, informează MOLDPRES.

Conform noilor prevederi, mamele cu copii vor beneficia de un concediu plătit de trei ani și de un concediu neplătit de un an.

Pînă în prezent, tinerele mame beneficiau de un concediu plătit de trei ani și de un concediu neplătit pănă la vîrsta de șase ani a copilului. Astfel, în afară de concediul de maternitate şi concediul parţial plătit pentru îngrijirea copilului pînă la vîrsta de trei ani, tinerelor mame li se acorda, în baza unei cereri scrise, un concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vîrstă de la trei la șase ani, cu menţinerea locului de muncă. La revenirea din concediul de maternitate, în lipsa locului de muncă anterior, femeii i se acorda un alt loc de muncă echivalent cu funcția deținută anterior.

Perioada concediului suplimentar neplătit și în continuare va fi inclusă în vechimea în muncă.

Documentul votat de deputați prevede modificarea și/sau completarea a 36 de articole din Codul Muncii.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/concediul-suplimentar-neplatit-pentru-ingrijirea-copilului-a-fost-micsorat-cu-doi-ani/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19