Select your Top Menu from wp menus

Comuniştii vor să îl demită pe Lupu

PCRM anunţă că a depus un proiect de hotărâre prin care să fie demis speakerul Parlamentului Marian Lupu. Formaţiunea susţine că acestă iniţiativă a fost cauzată de anularea şedinţei Biroului Permanent al Parlamentului de astăzi, comuniştii calificând acest gest drept unul fără precedent în istoria Republicii Moldova.

Amintim că în această dimineaţă un comunicat al Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova anunţa că ședința de astăzi a Biroului permanent al Parlamentului a fost contramandată, pentru o dată ulterioară , iar în săptămâna curentă nu vor avea loc şedinţele Parlamentului.

PCRM spune că iniţiativa lor este deschisă pentru toate frecţiunile parlamentare.
De notat ca  PCRM a fost si  iniţiatorul moţiunii de cenzură contra Guvernului, care a fost adoptată graţie sprijinului fracţiunii PD din Parlament, dar şi cu votul deputaţilor PSRM şi a doi neafiliaţi.

Înainte de demiterea Guvernului, Marian Lupu, care este liderul PD,  declara că eventualele negocieri pentru formarea unei noi alianţe de guvernământ între PLDM, PD şi PL pot avea loc doar dacă premierul Filat pleacă din funcţia sa, după care şi el va demisiona din postul de speaker.

Anterior reprezentanţii PLDM şi chiar Vlad Filat au declarat că demiterea Guvernului este o răzbunare pentru demiterea lui Vlad Plahotniuc, care este prim-vicepreşedinte al PD.

Pentru demiterea speakerului Parlamentului sunt necesare 2/3 din numărul deputaţilor , adică 67 de voturi. În parlament deputaţii sunt împărţiţi după cum urmează: PCRM -34, PLDM -31, PD -15, PL- 12, PSRM -4, grupul Mişin-3 şi doi deputaţi neafiliaţi.

sursa: Radio Orhei


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/comunistii-vor-sa-il-demita-pe-lupu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19