Select your Top Menu from wp menus

COMUNICAT DSE Orhei: trei persoane au decedat în urma incendiilor produse săptămâna trecută

Photo Credit To foto simbol

Opt incendii devastatoare s-au produs săptămâna trecută în Orhei, Rezina, Telenești și Șoldănești, soldate cu victime omenești şi pierderi materiale colosale.

Primul incendiu în sectorul locativ de săptămâna trecută s-a produs la Șoldănești în s. Sîrcova, la data de 11 decembrie 2023. Aici pompierii au stins focul ce a cuprins jumate dintr-o bucătărie de vară, iar salvatorii au acordat primul ajutor medical proprietarei, care avea o plagă la braț. Ulterior femeia de 41 ani a fost preluată de SAMU. În ziua următoare de intervenția pompierilor din Telenești au avut nevoie proprietarii unei locuințe din s. Bălășești, r-l Sângerei. La fața locului pompierii au constat că focarul este într-o odaie iar focul poate să se răspândească spre celelalte încăperi. Pompierii au stopat flăcările și au salvat mai mult de jumate din locuință.

În dimineața zilei de 13 decembrie la Puțuntei, r-l Orhei a generat un foc în podul unei case. Pompierii au lichidat focarul şi au demontat coșul de fum din cauza căruia s-a produs incendiul.

La data de 14 decembrie, dis de dimineață, într-o casă din s. Susleni, r-l Orhei s-a produs un incendiu soldat cu decesul unui bărbat în vârstă de 57 ani, care s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon. În cadrul cercetării s-a stabilit că focul a generat de la o țigară nestinsă, căzută pe așternuturile patului.

Trei incendii care au provocat patru victime s-au produs în noaptea de 16 spre 17 decembrie în raionul Rezina. Astfel, la ora 23:27 pompierii au fost alertați precum că într-un bloc locativ din str. Trandafirilor s-a incendiat un apartament. Pompierii şi salvatorii au evacuat locatarii, iar într-un apartament de la etajul doi, unde ar fi fost focarul, a fost găsit cadavrul unei femei de 43 ani, iar părinții acesteia au primit diverse traumatisme. Bărbatul de 71 ani a primit arsuri la față, iar soția acestui de 66 ani s-a ales cu arsuri ale picioarelor și ambii s-au intoxicat cu produse ale arderii. Al doilea incendiu a avut loc la Stohnaia. Aici flăcările au cuprins toată casa, iar după lichidare focului pompierii au găsit cadavrul carbonizat al unei femei. Al treilea focar a generat într-o încăpere auxiliară a unei stomatologii din str. 27 August din Rezina. Cauzele producerii incendiilor urmează de a fi stabilite de către organele competente, iar pe cauza exactă a deceselor se va expune medicul legist.

Și iarăși din cauza construcției greșite ale coșului de fum sau defectele acestuia a ars parțial acoperișul unei case din s. Alcedar, r-l Șoldănești în seara zilei de 16 decembrie.

O casă din satul Horodiște, r-l Rezina a ars în totalitate în după amiaza zilei de 17 decembrie. Aici victime nu au fost înregistrate.

Cauzele frecvente producerii incendiilor rămân a fi construcția greșită sau defecte ale sobelor și a coșurilor de fum, nerespectarea regulilor antiincendiu la exploatarea sobelor, imprudența în timpul fumatului.

Pompierii și salvatorii îndeamnă în continuare cetățenii să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a evita cazurile tragice.

19.12.2023

Direcția Situații Excepționale mun. Orhei


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/comunicat-dse-orhei-trei-persoane-au-decedat-in-urma-incendiilor-produse-saptamana-trecuta/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19