Select your Top Menu from wp menus

Comunicat DSE Orhei: săptămâna trecută salvatorii au fost implicați în lichidarea consecințelor intemperiei

Vijelia din noaptea de 11 iunie 2024 a provoocat ravagii  în toate localitățile  raionului Orhei. Astfel, din primele minute de la producerea acestui fenomen natural,  cetățenii au solicitat ajutorul pompierilor și salvatorilor. Cele mai multe apeluri au fost la defrișarea arborilor căzuți, care au blocat drumuri de acces,  au căzut peste acoperișurile caselor sau automobile.  Două automobile au fost evacuate de către salvatori de sub acoperişul sălii sportive al LT ”Alecu Russo”., care a fost smuls de vântul puternic și aruncat pe strada Ștefan cel Mare, în momentul când se deplasau două unități de transport.

La data de 12 iunie 2024 defrișările arborilor căzuți au continuat la Orhei, iar la Telenești, în urma ploilor, salvatorii au pompat apa din 17 gospodării.

În ziua de 13 iunie curent salvatorii au continuat lichidarea consecințelor vijelii din noaptea de 11.06.2024. În această zi pompierii din Șoldănești au fost alarmați despre un incendiu produs într-o gospodărie din s. Sîrcova. Aici pompierii au lichidat incendiul într-o odaie locuibilă.

La finele săptămânii pompierii din Orhei au prevenit un incendiu de amploare la o casă de locuit din s. Pelivan, la Rezina a fost stins un automobil în flăcări, iar la Șoldănești pompierii au lichidat un incendiu dintr-o locuință.

Totodată săptămâna precedentă s-au desfășurat activități de prevenire a incidentelor pe apă la peste 30 bazine acvatice din cele patru raioane, fiind instruite sute de persoane cu regulile de comportament în timpul scăldatului.

Pompierii și salvatorii vă îndeamnă să manifestați un comportament preventiv pentru a evita situații de risc.

19.06.2024

Direcția Situații Excepționale mun. Orhei

maior al s/intern Diana Maxim


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/comunicat-dse-orhei-saptamana-trecuta-salvatorii-au-fost-implicati-in-lichidarea-consecintelor-intemperiei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19