Select your Top Menu from wp menus

Comunicat DSE Orhei: numărul incendiilor este în creștere

Săptămâna trecută pe teritoriul celor patru raioane Orhei, Rezina, Telenești și Șoldănești s-au produs diverse situații de risc, iar pompierii și salvatorii au intervenit cu promptitudine  și responsabilitate pentru lichidarea acestora.

O familie  s-a ales cu pagube materiale colosale în urma incendiului produs  în locuința  acesteia. Astfel în seara de 7 iulie 2024, într-o casă din  s. Lalova, r-l Rezina, a izbucnit un foc, care a mistuit bunuri materiale pe o suprafață de 76m2.

 Totodată  în cele patru raioane s-au produs următoarele situații de risc: în r. Orhei  pe parcursul  zilei de 05 iulie  în localitățile  Mălăiești  și  Neculăieuca pompierii au lichidat focare de gunoi  extinse pe o suprafață de 50 și respectiv 4 ari.

 La Telenești  pompierii au intervenit la lichidarea incendiilor de vegetație în următoarele localități:  s.Coropceni și  s.Băneşti unde în totalitate a ars 1 ha de vegetație uscată. Numărul incendiilor de vegetație și gunoiște este în creștere, astfel pe parcursul săptămânii precedente în cele patru raioane  Orhei, Telenești, Șoldănești și Rezina, pompierii au lichidat cca 16 focare. Acest număr demonstrează că cetățenii ignoră în continuare normele de apărare împotriva incendiilor.

Deasemenea se atenționează asupra codului galben de caniculă instituit de SHS până  la finele săptămânii curente temperatura maximă a aerului va atinge valori de + 38 0C și mai mult.

În acest  context  DSE mun. Orhei desfășoară măsuri de prevenire prin localitățile raioanele, unde le sunt reamintite cetățenilor regulile de apărare împotriva incendiilor. Pompierii recomandă să nu lăsați focul deschis nesupravegheat; să nu dați foc la gunoi și vegetație uscată; să nu lăsaţi la îndemâna copiilor surse de foc; înainte de a arunca mucul de țigară asigurați-vă că acesta este stinsă; la plecare de acasă deconectați toate sursele energetice și aragazul etc.

DSE mun. Orhei reamintește că respectarea normelor antiincendiare poate salva vieți și bunurile materiale ale cetățenilor.

08.07.2024

Direcția Situații Excepționale mun. Orhei

Maior S/I Afanasie Stici