Categories: RegiuneȘtiri

Complexul sportiv din Orhei va fi extins, dupa delimitarea unui teren-buclucas

Complexul sportiv raional Orhei va fi extins. Acest lucru il au in gand demnitarii raionali care au decis sa delimiteze o bucata de pamant  din preajma complexului.

Decizia   a fost aprobata la recenta sedinta a Consiliului raional. In cadrul  acesteia, arhitectul-sef al  raionului Ion Platon a anuntat ca dupa delimitarea terenului va urma extinderea  complexului sportiv.

Dezacordul cu aceasta intenie si l-a exprimat  consilierul raional, ex-primarul de Orhei, Ion Stratulat , care a declarat  ca amplasarea obiectivelor in raza orasului nu tine de competenta autoritatilor raionale. Acesta a mai atras atentia ca potrivit planului urbanistic general al orasului, complexul sportiv trebuie sa fie mutat  in zona iazului orasenesc.

De notat ca decizia despre delimitarea terenului din centrul  Orheiului a  succedat unui  conflict  intre autoritatile raionului si orasului. Litigiul a fost solutionat in instanta. De curand Curtea de Apel a constatat ca acum 2 ani orasul a vandut pamantul care,  de fapt, apartine raionului.

In cadrul sedintei  Consiliului raional, presedintele raionului, Ion Stefarta, nu a ezitat sa mentioneze   ca in consecinta din bugetul orasenesc trebuiesc scosi si  inapoiati cumparatorului cel putin 1 mln.700 mii lei. Ex-primarul, Ion Stratulat, si-a declinat insa raspunderea, afirmand in continuare ca de  vina pentru aceasta situatie  este fosta putere raionala.

Amintim ca terenul buclucas , decizia despre delimitarea caruia a fost luata abia zilele trecute, a fost transmis raionului inca de catre pre-precursorii actualior edili orasenesti. S-a intamplat tocmai in anul 2005,  cu prilejul renovarii stadionului din orasul Orhei, sub patronajul ex-presedintelui Vladimir Voronin.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

4 zile ago