Select your Top Menu from wp menus

Complexul sportiv din Orhei găzduieşte în premieră curse de karting

Dupa o perioada de  pregatiri speciale,  Complexul sportiv raional (CSR)  Orhei   a fost adus la conditia necesara intrecerii intre carturi. Aceste mici automobile urmand sa iasa in amiaza zilei de astazi pe traseul  de curse improvizat in  jurul terenului de fotbal.

Organizarea unei astfel de competitii la CSR Orhei  este o premiera absoluta. In acelasi timp, potrivit informatiei de pe  karting.md,  “ Cupa Orheiului la karting” este un eveniment de start  in confruntarile karturilor care vor avea loc in acest an in cadrul celor 5 etape ale  Campionatului RM 2013, dar si a Cupei “Toamna Nistreana” care se  va desfasura in luna octombrie in orasul Grigoriopol.

Kartingul este o proba sportiva si, totodata,  o modalitate de destindere pentru persoanele amatoare de viteza si adrenalina. Karturile sunt cele mai simple automobile de curse fara caroserie. Viteza karturior din clasa Superkart poate atinge 260 km/ora.

Se crede ca kartingul a fost inventat si experimentat de catre pilotii militari in SUA, dupa al 2-lea Razboi Mondial. Acestia organizau curse pe pistele de decolare pe targele destinate caratului bombelor.

Complexul sportiv raional Orhei a fost deschis oficial in  primavara anului 2007, dupa 2 ani de  lucrari de renovare efectuate la stadionul  orasenesc Orhei care a fost infiintat inca in 1980.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/complexul-sportiv-din-orhei-gazduieste-in-premiera-curse-de-karting/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19