Select your Top Menu from wp menus

Companiile energetice vor sa creasca tarifele la energia electrică

Toate cele trei Reţelele Electrice de Distribuţie din Republica Moldova: RED „Union Fenosa”, RED-Nord şi RED Nord-Vest au solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) majorarea tarifelor de distribuţie a energiei electrice, cu 9-12%.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Reglemenetare în Energetică întreprindrea de stat Moldelectrica a cerut o majorare de circa 60% a tarifului de transport de la 6,76 de bani pentru un kWh până la 10,73 de bani.

Începând cu ziua de mâine, 20 aprilie, ANRE va începe consultările publice cu toţi reprezentanţii RED-urilor privind solicitările acestora de majorare a tarifelor. Tarifele finale pentru consumatori nu vor fi aprobate înainte de pronunţarea deciziei ANRE privind ajustarea tarifului de transport pentru ÎS „Moldelectrica”.

Solicitările RED-urilor de majorare a tarifelor la energia electrică au parvenit la ANRE în această săptămâna, după ce de la 1 aprilie au expirat vechile contracte de import a energiei electrice, semnate cu Ucraina şi Centrala de la Cuciurgan. Noile contracte prevăd creşterea tarifelor de livrare a energiei electrice cu 13,2%. Toate RED-urile importă în prezent energie electrică la preţ de 6,9 cenţi pentru un kWh.

În prezent, consumatorii casnici, conectaţi la liniile de tensiune joasă din zona de distribuţie a RED „Union Fenosa” achită 1,48 lei pentru un kWh, cei din zona RED-Nord şi RED Nord-Vest – câte 1,57 de lei pentru un kWh.

sursa: adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/companiile-energetice-vor-sa-creasca-tarifele-la-energia-electrica-cu-pana-la-60/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19