Select your Top Menu from wp menus

Comisia parlamentară specială va examina dosarele candidaților la postul de guvernator al BNM

O comisie parlamentară specială va examina astăzi la o ședință prezidată de spicherul Andrian Candu dosarele celor nouă candidați la postul de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Luni, 22 februarie, a expirat termenul pentru depunerea candidaturilor.

Cel puţin doi dintre ei au figurat pe lista electorală a PD la alegerile parlamentare anticipate din noiembrie 2010. Este vorba de Valeriu Chiţan, fost ministru al finanţelor în guvernul agrarienilor din perioada 1994-1998. Cel de-al doilea este Victor Timotin.

Nici Valeriu Chiţan, nici Victor Timotin nu au inclus acest episod în CV-urile depuse la secretariatul Parlamentului, dar informaţia poate fi uşor confirmată consultând hotărârile CEC-ului din acea perioadă. Un alt pretendent la şefia BNM Sergiu Iachim a candidat şi el la scrutinul parlamentar din 2010 doar că în calitate de candidat independent.

Postul a rămas liber după ce Dorin Drăguțanu și-a anunțat demisia în septembrie, pe fondul scandalului „miliardului furat” din bănci. Asigurarea unei conduceri responsabile la BNM este una din condițiile puse Moldovei de partenerii externi pentru reluarea finanțării.

sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/comisia-parlamentara-speciala-va-examina-dosarele-candidatilor-la-postul-de-guvernator-al-bnm/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19