Select your Top Menu from wp menus

Comisia Națională de Integritate a inițiat astăzi proceduri de control în privința a trei primari

Comisia Națională de Integritate a inițiat proceduri de control în privința a trei primari suspectați de încălcarea regimului juridic al conflictului de interese și/sau al incompatibilității.

Unul din aceștia este Vladimir Joian, primarul comunei Alexandreni, raionul Sîngerei care ar fi încălcat regimul juridic atât al conflictului de interese, cât și al incompatibilității. Potrivit sesizării Direcției Generale Teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție, primarul, în calitate de fondator al unei societăți comerciale ar fi contrasemnat actele procesuale de percheziție efectuată în cadrul acesteia, fapt care ar putea fi calificat drept un eventual conflict de interese și o posibilă incompatibilitate.

De încălcarea regimului juridic al conflictului de interese este suspectat și Petru Begal, primar al satului Cobusca Veche, raionul Anenii Noi. Conform sesizării, acesta ar fi în conflict de interese din anul 2011, când fiica sa a devenit director al întreprinderii municipale „Cobusca Veche”. Prin urmare, conflictul de interese ar putea fi manifestat prin emiterea sau adoptarea unor acte administrative, încheierea unor acte juridice sau luarea unor decizii de către Petru Begal în raport cu întreprinderea respectivă.

Un alt primar, vizat nu pentru prima dată într-un control al Comisiei Naționale de Integritate, este Fiodor Tipa din satul Coșernița, raionul Criuleni. De data aceasta, edilul este suspectat că ar fi administrator al întreprinderii sale individuale, funcție care este incompatibilă cu cea de primar.

Tot astăzi au fost inițiate controale privind eventuala încălcare a regimului juridic al incompatibilităților de către Vladimir Hristescu, vicepreședinte al raionului Edineț și Petru Perju, angajat al Inspectoratului de Poliție Rîșcani, precum și privind eventuala încălcare a regimului juridic al declarării veniturilor și proprietății de către Mihail Gavriliță, președinte al Judecătoriei Strășeni.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/comisia-nationala-de-integritate-a-initiat-astazi-proceduri-de-control-in-privinta-a-trei-primari/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19