Select your Top Menu from wp menus

A fost prelungit termenul de verificare a contestărilor

Verificările lucrărilor contestate la examenele de bacalaureat au fost prelungite cu o zi. Deoarece notele vor fi definitive, Comisia Naţională de Examene a decis să dea timp suplimentar pentru reverificări, urmărind şi scopul de a avea rezultate obiective, credibile, care să exprime adevărata valoare a cunoştinţelor şi competenţelor candidaţilor, a anunţat  Adrian Ghicov, directorul Agenţiei de Examinare şi Evaluare.

Ghicov a mai spus că rezultatele stabilite după contestare vor fi preluate de către Comisiile Raionale/Municipale de Examene, mîine, 07 iulie curent, începînd cu ora 10.00, de la Centrul Republican de Evaluare. Tot mîine, rezultatele vor fi, obligatoriu, afişate la avizierele centrelor de bacalaureat.

Luni, 09 iulie curent, Ministerul Educaţiei va face publice rezultatele cu referire la numărul de contestaţii rezolvate.

Din cele 118 555 lucrări scrise în această sesiune de bacalaureat , 16 745 au fost contestate, ceea ce reprezintă 14,12 la sută din numărul total de lucrări scrise în sesiunea de bacalaureat 2012. Au depus contestaţii 8921 de candidaţi, la una , două sau chiar trei discipline. Cele mai multe contestaţii scrise, 3897, au fost depuse la limba şi literatura română. Urmează lucrările la matematică – 2753 de contestaţii, geografie – 2627 contestaţii, limba engleză – 2156 contestaţii, limba franceză – 1501 contestaţii. Lucrările sunt reexaminate într-un centru republican.

Anul acesta s-au prezentat în sesiunea de bacalaureat 28.377 candidaţi care au scris 118 555 lucrări. În acest an, au fost depuse cu 4.354 mai puţine contestaţii decît în sesiunea de bacalaureat din anul trecut. În sesiunea de bacalaureat 2011 au fost contestate 21 009 lucrări, ceea ce a alcătuit 17.91 la sută din numărul total de lucrări scrise. Ca şi în acest an, cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba română, geografie, matematică şi limbi străine.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/comisia-nationala-de-examene-a-prelungit-termenul-de-verificare-a-contestarilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19