Select your Top Menu from wp menus

Comisia juridică a ales candidatul din partea societăţii civile în CNI

Deputaţii Comisiei juridice, numiri şi imunităţi vor propune Parlamentului candidatura Cristinei Cojocaru la funcţia de membru al Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) din partea societăţii civile, transmite Info-Prim Neo.
Cristina Cojocaru este expert la Asociaţia pentru Democraţie Participativă. La această funcţie au mai candidat cinci persoane. În luna februarie curent, Comisia juridică a examinat dosarele şi a selectat două candidaturi, iar la ultima şedinţă şi-a oprit alegerea asupra Cristinei Cojocaru. În aceeaşi şedinţă au fost discutate şi candidaturile partidelor parlamentare în Comisia Naţională de Integritate.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a cerut ca Anatol Chiriac să fie retras din această comisie şi înlocuit cu avocatul Ion Casian.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, deputatul fracţiunii PLDM, Tudor Deliu, a spus că partidul său a decis să retragă candidatura lui Ion Prisăcaru. Cea pe care o va propune în schimb va fi anunţată mai târziu.

Comisia Naţională de Integritate este formată din 5 membri, care se numesc în funcţie de către Parlament cu votul majorităţii deputaţilor aleşi. În componenţa comisiei se propun 5 candidaţi, 3 din partea majorităţii parlamentare, 1 candidat din partea opoziţiei parlamentare şi unul din partea societăţii civile. Comisia are menirea de a controla declaraţiile cu privire la venituri şi proprietate ale persoanelor care deţin funcţii de demnitate publică.
sursa:info-prim.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/comisia-juridica-a-ales-candidatul-din-partea-societatii-civile-in-cni/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19