Select your Top Menu from wp menus

Comisia Electorală Centrală a stabilit cuantumul subvențiilor de stat către partidele politice

Partidele politice vor primi din partea statului subvenții în valoare totală de 34 milioane 150 mii de lei, transmite MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală a stabilit, în cadrul ședinței de astăzi, cuantumul lunar al subvențiilor de la bugetul de stat pentru anul 2021 destinat partidelor politice, conform performanțelor obținute la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 și alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Suma totală a acestor subvenții este de 34 milioane 150 mii de lei.

Cuantumul subvențiilor se distribuie în felul următor: 30% partidelor politice proporțional cu performanțele obținute în alegerile parlamentare, 30% – cu performanțele obținute în alegerile locale generale și 15% – cu performanțele obținute în alegerile prezidențiale.

Potrivit unui calcul, cea mai ridicată subvenție se îndreaptă către PSRM – 8,4 milioane de lei, PAS va primi din partea statului 6,6 milioane de lei, PDM  6,5 milioane de lei, Partidul Platforma DA – 4,1 milioane de lei, Partidul Șor 3 milioane de lei, iar Partidul Nostru, 2,1 milioane de lei.