Comisia Electorală Centrală, în parteneriat cu Asociația Promo-LEX, au prezentat “Concepția de modificare a legislației electorale și conexe”, document care prevede principalele direcții de reformă a Codului electoral și a legislației conexe, transmite MOLDPRES.
Principalele modificări ale legislației electorale se referă la creșterea numărului de secții de votare peste hotare, posibilitatea organizării, în anumite secții de votare, a procesului electoral timp de două zile, dar și reducerea numărului maxim de semnături necesare la înregistrarea candidaților la funcția de primar de la zece la cinci mii.
Potrivit organizatorilor, reforma legislației electorale este necesară din cauza problemelor identificate în cadrul organizării ultimelor scrutine, a deciziilor Curții Constituționale, avizelor consultative ale partenerilor internaționali, precum și a concluziilor și recomandărilor misiunilor de observare a alegerilor.
Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale și Asociației Promo-LEX și-au exprimat speranța că modificările Codului Electoral vor aprobate în toamna acestui an de către Parlament.
Pentru anul 2024, Republica Moldova a înregistrat un scor de 60 de puncte, în Indicele…
În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paști, pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești…
Un proces-verbal de control al Inspectoratului de Supraveghere Tehnică privind volumul cheltuielilor făcute din banii…
Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…
Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…