Select your Top Menu from wp menus

Comisia de la Veneția examinează astăzi modificările la Codul Electoral din Moldova

Comisia de la Veneţia a Consiliului Europei (CVCE) va examina sâmbătă proiectul legii privind operarea modificărilor la Codul electoral al Moldovei. Surse din cadrul Parlamentului au comunicat corespondentului „INFOTAG” că proiectul legii va fi prezentat la şedinţa de la Strasbourg de unul din autori, deputatul din Partidul Democrat, Sergiu Sîrbu.

Documentul a fost adoptat în prima lectură pe 14 aprilie. Acesta stipulează procedura de desfăşurare a alegerilor directe ale Preşedintelui şi are scopul de a ajusta legislaţia la decizia din 4 martie a Curţii Constituţionale, referitor la alegerile directe ale Preşedintelui. Astfel, documentul prevede colectarea a 15 mii de semnături pentru depunerea documentelor de înregistrare a candidaţilor la funcţia de Preşedinte, reducerea campaniei electorale de la 90 la 60 de zile şi alte propuneri legate de desfăşurarea alegerilor directe ale Preşedintelui.

În legătură cu faptul că Parlamentul a amânat adoptarea în a doua lectură a proiectului legii, printre politicienii moldoveni au apărut zvonuri că alegerile preconizate pentru 30 octombrie pot fi anulate sau amânate pentru mai târziu. În ajun, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, categoric a negat aceste zvonuri, considerându-le „mincinoase şi speculaţii”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/comisia-de-la-venetia-examineaza-astazi-modificarile-la-codul-electoral-din-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19