Select your Top Menu from wp menus

Comisia de la Veneția a criticat proiectul puterii de la Chișinău de schimbare a sistemului de vot din Moldova

Comisia de la Veneția a criticat proiectul puterii de la Chișinău de schimbare a sistemului de vot din Moldova, spunând că nu se bucură de „consens larg” și că sistemul propus provoacă „îngrijorări semnificative” privind riscul „influențării deputaților de către interesele de afaceri”.

Într-un comunicat dat publicității după o ședință ținută la Veneția vineri cu participarea delegației moldovene condusă de spicherul democrat Andrian Candu, Comisia de la Veneția a mai subliniat și alte neajunsuri ale proiectului, cum ar fi unele neclarități legate de atribuțiile CEC, de reglementarea votului în regiunea transnistreană și în diasporă și altele.

Comisia a criticat și altă propunere moldoveană de modificare a constituției, primită de la președintele Igor Dodon, care dorește puteri mai mari pentru instituția prezidențială.

În comunicatul de presă dat publicității vineri la Veneția se mai spune că „ambele opinii referitoare la Moldova vor fi făcute accesibile integral cel mai târziu luni, 19 iunie”.

În documentul apărut pe site-ul Comisiei de la Veneția se precizează că opiniile aparțin atât Comisiei de la Veneția, cât și Oficiului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului OSCE (OSCE/ODIHR).

sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/comisia-de-la-venetia-a-criticat-proiectul-puterii-de-la-chisinau-de-schimbare-a-sistemului-de-vot-din-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19