Select your Top Menu from wp menus

Comisia de ancheta: un jurnalist,complice la evadarea lui Baghirov

Un jurnalist de la un post privat de televiziune şi un şofer au fost complici la evadarea bloggerului rus Eduard Baghirov la 18 octombrie 2011. Afirmaţiile au fost făcute astăzi de către Alexandru Cimbriciuc, preşedintele comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de evadare a lui Baghirov, informează MOLDPRES.

În raportul citit de Cimbriciuc, se arată că Baghirov a venit la 18 octombrie 2011 la procuratură pentru a lua cunoştinţă de materialele dosarului penal. În aceeaşi zi, Baghirov împreună cu un şofer, Iurie Panpuh, şi cu reporterul Publika TV Victoria Kriukova au plecat în direcţia bacului de lîngă satul Molovata Nouă. După ce au trecut în stînga Nistrului, ei au traversat oraşele Dubăsari şi Tiraspol, de unde au fost preluaţi de un alt şofer, care i-a dus la Odesa.

În baza audierilor instituţiilor de forţă, membrii comisiei de anchetă au stabilit că a fost încălcată legislaţia în vigoare la stabilirea măsurii de arest a unei persoane care nu are domiciliu în Republica Moldova. De asemenea, o altă încălcare este şi neexpedierea către MAI a încheierii de dispunere a măsurii de arest. Membrii comisiei au mai constatat că au fost încălcate şi regulile de escortare a lui Baghirov şi au cerut tragerea la răspundere a complicilor.

Cimbriciuc a comunicat că raportul va fi remis spre examinare către Procuratura Generală, Consiliul Superior al Magistraturii şi Consiliul Superior al Procurorilor.

Deputatul PL Valeriu Saharneanu, fost preşedinte al Uniunii Jurnaliştilor, a menţionat că evadarea lui Baghirov a fost un spectacol regizat din afară, ce a avut scopul umilirii Republicii Moldova”. Este inadmisibil ca un jurnalist să plece cu o persoană aflată în arest şi să nu dea un semnal către autorităţi”, a spus Saharneanu.

sursa: moldpress.md 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/comisia-de-ancheta-un-jurnalistcomplice-la-evadarea-lui-baghirov/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19