Select your Top Menu from wp menus

Comisia de anchetă pentru elucidarea tentativei de puci a PDM are un nou președinte

Mihai Popșoi, deputatul fracțiunii PAS, Blocul ACUM, a devenit președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale. Vicepreședinte al comisiei a fost numit Vasile Bolea, deputatul fracțiunii PSRM, transmite IPN.

Modificarea conducerii comisiei a survenit în urma faptului că Vladimir Țurcan, fostul președinte al comisiei, a devenit președintele Curții Constituționale. În cadrul ședinței Parlamentului, deputații au luat act de demisiile deputaților Vladimir Țurcan și Victor Gaiciuc și au declarat vacante mandatele acestora.

La prezentarea propunerii de numire a noii conduceri a comisiei, deputatul PDM Sergiu Sîrbu a ridicat obiecții referitoare la un posibil conflict de interese a unor membri, care sunt și martori în dosarul deschis de procuratură pe acest caz. Raportorul Sergiu Litvinenco a negat existența conflictului de interese.

Sergiu Sîrbu a mai precizat că acest dosar și comisia sunt o tentativă de intimidare a opoziției și a propus un amendament de schimbare a numelui comisiei în „comisia pentru elucidarea circumstanțelor în care s-au produs evenimentele din 7-14 iunie”. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a respins propunerea democratului, precizând că scopul ședinței este de modificare a conducerii comisiei și nu de modificare a comisiei însăși.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/comisia-de-ancheta-pentru-elucidarea-tentativei-de-puci-a-pdm-are-un-nou-presedinte/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19