Select your Top Menu from wp menus

Comisia de anchetă în cazul Paciu recomandă demiterea din funcţii a tuturor persoanelor implicate în acea vînătoarea

Comisia de anchetă pentru elucidarea administrării de către organele abilitate a incidentului din Pădurea Domnească a elaborat o serie de recomandări pentru instituţiile statului şi a solicit demiterea din funcţii a tuturor personelor implicate în acea vînătoare, informează MOLDPRES.

Anatolie Zagorodnîi, preşedintele comisiei de anchetă a comunicat că în urma audierii a 78 de persone, membrii comsiei au elaborat o serie de recomndări şi au solicitat destituirea din funcții a tuturor persoanelor cu funcții de răspundere, implicate în această vînătoare.

„Solicităm destituirea din funcție a tuturor persoanelor cu funcții de răspundere – angajați ai Agenției „Moldsilva”, Rezervației Naturale “Pădurea Domnească”, implicați în organizarea de vînători în Rezervația Naturală „Pădurea Domnească”. Recomandăm Consiliului Superior al Magistraturii să inițieze proceduri disciplinare împotriva președintelui Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca”, a spus Zagorădnîi.

De asemenea, Comsia a recomndat Procuraturii Generale, să întreprindă acțiunile de rigoare în conformitate cu legislația în vigoare privind efectuarea anchetei, ținînd cont de constatările și concluziile Comisiei. Ministerului Afacerilor Interne i se solicită sancționarea conducătorilor serviciilor operative (DGSO, DMS) a căror sarcină este monitorizarea situației operative.

Membrii Comisiei au recomndat Guvernului Republicii Moldova să vină cu propuneri în vederea modificării și completării cadrului legal ce ține de Agenția de Stat Moldsilva, Departamentul Poliției de Frontieră, Ministerul Mediului, Inspectoratul Ecologic de Stat, Ministerul Sănătății, Serviciul de Informații și Securitate, Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/comisia-de-ancheta-in-cazul-paciu-recomanda-demiterea-din-functii-a-tuturor-persoanelor-implicate-in-acea-vinatoarea/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19