Select your Top Menu from wp menus

Comisia de anchetă a aprobat Raportul pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar

Comisia parlamentară de anchetă, care a investigat frauda bancară, a aprobat unanim Raportul pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar. Decizia a fost luată joi, 10 octombrie, exact în ziua când a expirat termenul de activitate a comisiei, informează MOLDPRES.

Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei de anchetă, Alexandr Slusari. Solicitat de agenție, Slusari a precizat că săptămâna viitoare raportul urmează a fi prezentat în parlament.  

„Comisia nu are cum să înlocuiască justiția. Însă nimeni nu ne poate interzice să ne dăm cu părerea după ce am analizat cap-coadă acest dezmăț etapizat cu frauda bancară, organizat cu concursul plenar al clasei politice”, a scris Alexandr Slusari pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare.

Comisia de anchetă a fost constituită de parlament pe 10 iunie 2019 curent, având un termen de activitate de 120 de zile. În acest timp, comisia a audiat mai mulți foști demnitari, printre care fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță, fostul președinte al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, președintele fostei Comisii parlamentare care a investigat furtul miliardului, Oleg Reidman, fostul vicepreședinte al Băncii de Economii, Viorel Bîrcă, fostul premier Vlad Filat și, fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/comisia-de-ancheta-a-aprobat-raportul-pentru-elucidarea-circumstantelor-devalizarii-sistemului-bancar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19