Select your Top Menu from wp menus

„Cometa secolului” se apropie de Soare. Peste doua luni va veni spre Pamant si va fi vizibila VIDEO

Muritorii au un nou motiv sa se teama ca vine sfarsitul lumii. Cometa ISON, descoperita de doi astronauti rusi in urma cu un an, se apropie de Soare.
A fost supranumita deja „cometa secolului”, iar telescoapele si satelitii agentiilor spatiale din America si Europa o urmaresc cu mare atentie.

Astronomii Vitali Nevski si Artyom Novichonok, care au descoperit-o acum un an, au numit-o ISON, acronimul in limba engleza pentru programul international de observare pe cerul noptii.
„Marti, cometa va trece pe langa planeta Marte. Dupa ce va trece de Marte, va trece foarte foarte aproape de Soare”, explica Ioan Piso, presedintele Agentiei Spatiale Romane.
Multi s-au grabit sa vada aici un semn prevestitor al Apocalipsei.
Intamplator sau nu, la inceputul verii a fost semnat la Washington un acord de colaborare intre Agentiile pentru Situatii de Urgenta americana si rusa.
Documentul prevede o colaborare stransa in cazul unei catastrofe neprecizate si masuri de mentinere a liniilor de comunicatii in situatie limita.
Agentia americana a comandat cantitati suplimentare de alimente cu grad scazut de perisabilitate si apa plata, care trebuiau livrate pana pe 1 octombrie.
Unii s-au grabit s-o numeasca „cometa secolului”. Este totusi prematur sa fie facute asemene aprecieri, cred specialistii.
Cometa ISON va ajunge la punctul cel mai apropiat de Soare, cam un milion de kilometri distanta, peste 2 luni, cand s-ar putea dezintegra sub actiunea radiatiei si a furtunilor solare. Apoi se va indrepta spre Pamant.
Expertii dau asigurari ca nu avem de ce sa ne face griji. Poate ar trebui mai bine sa ne pregatim sa o admiram, pentru ca s-ar putea putea sa fie la fel de stralucitoare ca planeta Venus.

sursa:  Pro TV


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cometa-secolului-se-apropie-de-soare-peste-doua-luni-va-veni-spre-pamant-si-va-fi-vizibila-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19