Select your Top Menu from wp menus

Combinatul Aroma poate ajunge din proprietatea statului în proprietate privată

Unul dintre cele mai vechi combinate de divin din Moldova ar putea trece din proprietatea statului în proprietate privată. Până la sfârșitul lunii iulie, Curtea de Apel va desemna un comitet de creditori care va decide soarta combinatului, scrie jurnal.md cu referire la kommersant.md
Acest lucru s-a întâmplat din cauza problemelor combinatului „Aroma” cu VictoriaBank, care a credita întreprinderea, iar în rezultat combinatul a intrat în insolvabilitate.
VictoriaBank, care potrivit surselor citate ar fi controlat de oligarhul și vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a oferit combinatului credite în valoare de 31,9 milioane de lei. Banca este al treilea creditor, după mărime. Dar cele mai multe datorii întreprinderea le are față de Banca de Economii – 51,9 milioane de lei și 470 de mii de euro, și față de FinComBank – 36,7 milioane de lei. Printre cei 50 de creditori sunt și persoane fizice. Dar să acționeze întrepridnerea în judecată a decis doar VictoriaBank.
Acum două zile, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a calificat situația combinatului „Aroma” drept un atac raider. „Sunt elemente ale unui atac raider. Teritoriul și construcțiile întrepridnerii sunt foarte atrăgătoare, de aceea și se urmărește privatizarea ei”, a menționat Bumacov. Cine anume stă în spatele atacului raider, ministrul nu a precizat.

detalii pe jurnal.md şi kommersant.md