Select your Top Menu from wp menus

Comandantul forţelor NATO din Europa: Rusia ar putea efectua incursiuni militare în Republica Moldova

Alianţa Nord-Atlantică are nevoie de un cadru legal pentru a apăra ţările care nu sunt membre NATO, în contextul în care Rusia ar putea efectua incursiuni militare în Republica Moldova şi în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, afirmă Philip Breedlove, comandantul forţelor aliate din Europa.

Sunt necesare măsuri noi pentru oferirea de garanţii aliaţilor din cadrul NATO şi pentru contracararea Rusiei, care ar putea intenţiona incursiuni militare în Republica Moldova şi în Transnistria, a continuat Breedlove, citat de publicaţia The Hill.
NATO trebuie să clarifice politica sa şi în relaţia cu ţări care nu sunt membre ale Alianţei şi care riscă să le fie încălcată suveranitatea de către Rusia, a continuat Breedlove. „Ce asigurări le pot fi oferite acestor ţări? Şi care ar fi pronumele personal în această frază? Cine suntem «noi»? Este vorba de NATO? Este o coaliţie? Sunt alianţe de tip bilateral?”, a subliniat Breedlove, citat de The Washington Times.

„Adaptăm Alianţa Nord-Atlantică pentru un viitor diferit”, a continuat generalul american, precizând că Statele Unite au nevoie totuşi de Rusia „pe termen lung”, pentru o Europă „întreagă, liberă şi aflată în pace”. „Rusia trebuie să fie parte a acestei Europe”, a subliniat Breedlove.

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/comandantul-fortelor-nato-din-europa-rusia-ar-putea-efectua-incursiuni-militare-in-republica-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19