Select your Top Menu from wp menus

„Colindatul de ceată bărbătească” din Moldova şi România declarat patrimoniu UNESCO!

Astăzi 5 decembrie 2013, în cadrul celei de-a VIII-a sesiuni a Comitetului interguvernamental pentru salvgardarea patrimoniului imaterial al UNESCO, care are loc la Baku (Azerbaidjan), a fost luată decizia de a include în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, obiceiul tradiţional de iarnă „Colindatul de ceată bărbătească”, înaintat de către Republica Moldova şi România.
Este pentru prima dată când un element de patrimoniu cultural al Republicii Moldova este înscris în Lista patrimoniului mondial UNESCO.
Până în prezent, Arcul geodezic Struve din apropierea satului Rudi, Soroca, a fost singurul monument din Republica Moldova inclus de UNESCO pe lista atracţiilor culturale şi naturale mondiale.

sursa: national.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/colindatul-de-ceata-barbateasca-din-moldova-si-romania-declarat-patrimoniu-unesco/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19