Select your Top Menu from wp menus

CNI a publicat doar declaraţia de interese personale a Preşedintelui R. Moldova

Despre aceasta scrie portalul moldovacurata.md in articolul „Averea presedintelui Nicolae-Timoft tinuta in secret„. Potrivit sursei, comisia Naţională de Integritate (CNI) a făcut publică doar declaraţia de interese personale a preşedintelui R. Moldova Nicolae Timofti. În document, preşedintele indică un venit de 21 202 de lei pe care i-a obţinut de la Consiliul Superior al Magistraturii în 2012 până a fi ales de Parlament în funcţia supremă din stat. Salariul său în calitate de preşedinte a constituit 115 335 lei în anul trecut.

Pe site-ul CNI găsim şi declaraţiile de avere şi de interese ale primei doamne, Margareta Timofti, care deţine funcţia de consultant principal în secretariatul Parlamentului din 1 aprilie 2012. În cele două documente, Margareta Timofti arată doar venitul său – 102 938 de lei din salariu. Nici doamna nu indică vreun imobil sau alte bunuri care ar aparţine familiei prezidenţiale. În schimb, Margareta Timofti a scris de mână o notă la sfârşitul declaraţiei sale de avere: „Bunurile comune au fost declarate de către soţul meu Timofti Nicolae”.

„Bunurile indicate”, însă, nu le-am găsit nici pe site-ul CNI, nici pe pagina web a Preşedinţiei R. Moldova.

Anul trecut, pe timpul când Nicolae Timofti candida la funcţia de preşedinte al R. Moldova, comisia parlamentară pentru alegerea şefului statului a făcut publică declaraţia sa de avere. Atunci, Timofti scria că deţine un teren agricol în IP „Aluniş” din s. Nimoreni, raionul Ialoveni, cu suprafaţa de 0,0569 hectare pe care l-a procurat în anul 1996. Totodată, familia Timofti deţinea un apartament de 85,3 metri pătraţi în  municipiul Chişinău, estimat la peste jumătate de milion de lei. În anul 2011, Nicolae Timofti a fost salarizat cu 136 459 de mii de lei în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii pe care a deţinut-o şi a primit o pensie de 102 000 de lei.

De remarcat faptul că, pentru anul 2012, preşedintele Nicolae Timofti nu indică vreun venit din pensie. În declaraţia sa postată pe www.cni.md nu găsim nici cei circa 400 000 de lei despre care presa a scris că Timofti i-ar fi primit drept indemnizaţie după ce a părăsit funcţia pe care o deţinea la Consiliul Superior al Magistraturii.

sursa: moldovacurata.md

foto: moldovacurata.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cni-a-publicat-doar-declaratia-de-interese-personale-a-presedintelui-r-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19