Select your Top Menu from wp menus

CNI a iniţiat controale în cazul unei magistrate, a unui ministru şi a unui deputat

Comisia Naţională de Integritate a iniţiat controale în privinţa judecătoarei Mariana Pitic şi a ministrului transporturilor, Iurie Chirinciuc. De asemenea, Comisia va verifica starea de incompatibilitate a deputatului neafiliat Anatolie Gorilă, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al CNI, în cadrul ultimei şedinţe au fost examinate materialele controlului în privinţa a trei judecători, doi procurori şi a deputatului Boris Golovin. Cu unanimitate de voturi a fost constatată eventuala încălcare a regimului juridic al incompatibilităţilor de către Boris Golovin, fapt despre care va fi informat Parlamentul.

Boris Golovin este unul dintre cei 14 deputaţi care au părăsit fracţiunea Partidului Comuniştilor. Foştii săi colegi anunţă printr-un comunicat de presă că încă în luna februarie au cerut de la Parlament să-l lipsească pe acesta de mandat deoarece în decembrie 2015 Golovin a câştigat concursul prin care a fost numit şef al Institutului de Medicină Urgentă. Conform legii, cele două funcţii nu sunt compatibile, iar în termen de 30 de zile Boris Golovin trebuia să renunţe la una din ele. Dacă nu o face singur, conform legii acesta trebuie să fie lipsit de mandatul de deputat.

Membrii CNI, în cadrul aceleiaşi şedinţe, au votat diferit în alte trei cazuri de eventuale încălcări ale regimului juridic al incompatibilităţii din partea a trei responsabili din cadrul Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare – Iurie Filip, vicepreşedinte, şi doi membri – Victor Captari şi Aurica Doina. În cazul lui Filip a fost paritate de voturi, cazul urmează a fi discutat în cadrul unei alte şedinţe, la care vor fi prezenţi toţi membrii Comisiei, iar în cazul celor doi materialele de control au fost clasate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cni-a-initiat-controale-in-cazul-unei-magistrate-a-unui-ministru-si-a-unui-deputat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19