Categories: SocialȘtiri

CNESP a decis reluarea procesului educațional din 16 martie, în baza a trei scenarii

Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis reluarea procesului educațional în Republica Moldova începând cu 16 martie, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Studiile vor fi organizate în baza a trei scenarii, în funcție de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate. Mai exact, comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor dispune organizarea procesului de studii în funcție de gradul de alertă atribuit localității, în baza indicatorului  incidenței la 100 mii populație în ultimele 14 zile, conform următoarelor scenarii: 

– Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Verde sau Cod Galben (incidența mai mică de 49 cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile), procesul de studii se va desfășura cu prezența fizică a preșcolarilor, elevilor și studenților în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19. 

– Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Portocaliu (incidența cuprinsă între 50-100 cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile), procesul de studii cu prezența fizică va fi permis preșcolarilor, elevilor din învățământul primar, elevilor din clasele absolvente (a IX-a, a XII-a, a XIII-a (din școlile serale)), precum și a elevilor din învățământul profesional tehnic antrenați la stagiile de practică și a studenților din anii terminali din învățământul superior la orele practice. Pentru elevii și studenții din celelalte clase și ani de studii, procesul educațional va fi organizat la distanță.

– Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Roșu (incidența mai mare de 100 cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile), va fi asigurată participarea zilnică, cu prezență fizică în instituțiile de învățământ, a preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar, precum și  a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente (a IX-a, a XII-a, a XIII-a) și a elevilor și studenților din anii terminali din învățământul profesional tehnic și superior. Pentru elevii și studenții din celelalte clase și ani de studii, procesul educațional va fi organizat la distanță. 

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

3 zile ago