Select your Top Menu from wp menus

CM Orhei: Aprobarea, în lectura a doua, a bugetului municipiului Orhei al anului 2019, amânată. Taxele locale, majorate


Consiliul municipal (CM) Orhei s-a întrunit astăzi în ședință extraordinară. Majoritatea celor 26 de consilieri prezenți la ședință au parcurs agenda, din 10 proiecte de decizii, într-un în regim alert.
Ritmul s-a mai încetinit doar la proiectul privind aprobarea taxelor locale pentru anul viitor, 2019. Preşedintele fracţiunii majoritare din CMO, consilierul Pavel Verejanu, a intervenit cu precizări  că taxa de amplasare pentru unitățile care comercializează băuturi alcoolice se majorează cu 100%, iar pentru cele care comercializează și țigări taxa, cumulativ, se va majoreaza cu 650% de procente. Majorarea a fost încuviințată de aleșii locali după ce, zilele trecute,  în cadrul unei întruniri, reprezentanții unor agenți economici și-au exprimat nemulțumirea față de majorările operate de autorităţi.

Taxele locale, proiectate pentru anul 2019, subiect de discuţie la o întrunire desfăşurată la Primăria Orhei
În cadrul şedinţei, a fost aprobat bugetul municipiului Orhei pentru anul 2019, în prima lectură. Preconizata aprobare a documentului financiar al anului viitor şi în a doua lectura nu a avut însă loc. La propunerea lui Pavel Verejanu, aprobarea bugetului -2019 în lectură finală a fost amânată.