Select your Top Menu from wp menus

Clona lui Mark Zuckerberg – „copilul minune” al internetului în Rusia

Pavel Durov este numele tânărului considerat alter-egoul fondatorului Facebook Mark Zuckerberg. Tânărul de 27 de ani a căpătat acest renume după ce a creat o reţea de socializare care este considerată o clonă a Facebookului şi care are un succes imens în Rusia.

În aprilie, Vkontakte avea 16,2 milioane de utilizatori ruşi în fiecare zi, comparativ cu cele 2,3 milioane de utilizatori ai Facebook, relateazăBloomberg. 

Înfiinţat în urmă cu şase ani, VKontakte a imitat Facebook atât în ceea ce priveşte designul, dar şi funcţionalitatea. Vkontakte are utilizatori mai tineri şi mai puţin pretenţioşi decât cei care utilizează Facebook în Rusia.

Şi destinele celor două companii par să fie similare. La data de 28 mai, la doar câteva zile după oferta publică iniţială a Facebook, Durov a câştigat controlul deplin asupra companiei. Acordul a fost asemănător cu cel pe care l-a avut Zuckerberg cu investitorul rus al Facebookului, Digital Sky Technologies (DST).

Durov este cunoscut şi datorită activităţilor sale politice, făcându-se remarcat mai ales prin protestele la adresa preşedintelui Rusiei Vladimir Putin. Autorităţile ruse au cerut ca VKontakte să închidă mai multe grupuri anti-Putin de pe site, considerate o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Pavel Durov mai este cunoscut şi pentru excentricitatea sa. El a fost fotografiat în timp ce arunca bani de la fereastra biroului său.Tânărul milionar a făcut avioane din bancnote de 5.000 de ruble pe care le-a aruncat apoi de la geamul biroului său din centrul oraşului Sankt Petersburg.

sursa: antena3 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/clona-lui-mark-zuckerberg-copilul-minune-al-internetului-in-rusia/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19