Select your Top Menu from wp menus

Clima o ia razna. Şase recorduri meteorologice în trei luni

Primăvara anului 2012 ocupă locul doi într-un top al celor mai calde primăveri din toată istoria de observaţii meteo în Republica Moldova, anunţă portalul arena.md. Prima poziţie este ocupată de primăvara anului 2007.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în primăvara acestui an, temperatura medie a aerului a constituit 10,9-12,6 grade Celsius, cu 2,3-3,1 grade Celsius mai ridicată faţă de normă.
În consecinţă pe durata celor trei luni de primăvara, meteorologii moldoveni au înregistrat şase recorduri meteorologice.

De exemplu la 29 şi 30 aprilie au fost cele mai calde zile de primăvară de când se colectează astfel de date.
Un alt record a fost înregistrat în prima decadă a lunii mai 2012, când temperatura medie a aerului a constituit 19,4-21,7 grade Celsius, fiind cu 6,0-7,4 grade Celsius mai ridicată faţă de normă.

Ilie Boian, directorul SHS a declarat că în ţara noastră abaterile de la normele multianuale devin o legitate şi sunt determinate de încălzirea globală a climei – fenomen care provoacă creşterea frecvenţei și a intensităţii hazardurilor naturale.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/clima-o-ia-razna-sase-recorduri-meteorologice-in-trei-luni/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19