Select your Top Menu from wp menus

Clienţii din Laundromat

La trei ani după dezvăluirile făcute de reporterii Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) și RISE Moldova despre Laundromat — un mecanism prin care sume uriașe de bani au fost scoase din Rusia, jurnaliștii au aflat cum a funcționat întreaga schemă, dar și cine beneficiază de cei peste 20 de miliarde de dolari.
Banii au intrat în Laundromat printr-un set de companii fantomă care există doar pe hârtie. Este foarte posibil ca o parte din bani să vină din trezoreria rusească prin fraudă și evaziune fiscală. Banii care puteau fi folosiți pentru reparația drumurilor și porturilor sau pentru modernizarea sistemului de sănătate din Rusia au fost depozitați într-o bancă din Moldova și Letonia.

Spălătoria rusească a fost făcută cu iscusință.

Cei care au făcut-o, au înființat 21 de firme în UK, Cipru și Noua Zeelandă. Apoi, alte companii rusești le-au folosit pentru a scoate banii din Rusia.

Au creat datorii false ale companiilor fantomă și apoi, printr-un judecător moldovean au obligat compania rusească să spele fonduri pentru a plăti datoriile într-un cont controlat de instanță.

Banca Moldindconbank din Moldova deținea conturile, iar firmele cu datorii false aveau conturi deschise la aceeași bancă. Așa că, Moldindconbank a fost inundată de bani cash trimiși de companiile rusești. Circa 8 miliarde au fost retrași direct din aceste conturi și cheltuiți în întreaga lume.

mai multe pe rise.md 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/clientii-din-laundromat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19