Select your Top Menu from wp menus

O nouă victimă a ciumei, care a ucis milioane acum 700 de ani

Un barbat a murit in Oregon, SUA, dupa ce a fost diagnosticat cu ciuma. Supranumita Moartea Neagra, aceasta boala a facut peste 25 de milioane de victime in Europa secolului al XIV-lea, informeazăstirileprotv.ro.

Bărbatul a fost contaminat cu ciumă, după ce a fost mușcat de un șobolan pe care a vrut să-l salveze de o pisică.

Inițial, pacientul a avut simptomele ciumei bubonice: ganglioni limfatici umflați, iar apoi a dezvoltat ciuma septicemică: dureri și sângerări abdominale.

Ciuma poate fi tratata cu antiobotice, dar numai daca este diagnosticata la timp. Fara tratament, cei afectati mor in cateva zile, iar pentru acest barbat ajutorul medical a venit prea tarziu.

Ciuma este produsa de bacteria numita Yersinia pestis si se transmite de la animal la om prin muscatura sau prin purici purtatori ai bolii.

Desi ciuma nu mai face un numar foarte mare de victime, ca in Evul Mediu, mai exista focare in zonele rurale din America de Sud, Africa, Asia si Statele Unite. In prezent, la nivel mondial apar anual intre 1000 și 2000 de cazuri.

sursa: stirileprotv.ro.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ciuma-care-a-ucis-milioane-acum-700-de-ani-face-o-noua-victima/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19