Select your Top Menu from wp menus

Cine sunt orheienii de pe listele partidelor înregistrate pentru alegerile parlamentare – 3

În perioada 1-6 iunie Comisia Electorală Centrală a mai înregistrat cinci concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Aceștia sunt Partidul Unității Naționale, Partidului Politic ” Democrația Acasă”, Partidului Politic ”Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”, Partidului Politic ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR și partea Partidului Politic „NOI”. Pe listele acestora candidează și câțiva orheieni.

Pe lista Partidului Unității Naționale, candidează Zinaida Baleanu. Aceasta este născută în 1958 la Brăviceni, de profesie este profesor de istorie și ocupă în prezent funcția de director-adjunct al Liceului ”Ion Luca Caragiale” din Orhei.

Pe lista Partidului Democrația Acasă, candidează Alexandru Melnic. Acesta este născut în 1971, de profesie este istoric și în prezent activează în calitate de Tehnolog în industria ușoară la S.R.L ,,Soșit” com.Parabiago or.Milano, Italia. Tot pe lista acestui partid candidează Cornelii Savin. Acesta este născut în 1990 la Butuceni și de profesie este electrician sudor, activând în prezent la o întreprindere privată, denumirea căreia nu o indică.

Pe lista Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, candidează Anastasia Tăvăluc. Aceasta este născută în 1993, este licențiată în bussines și administrare și activează în calitate de specialis în dezvoltarea organizațională la IM ”Efes Vitanta Moldova Brewery” SA.

Pe lista Partidului Alianța Pentru Unirea Românilor candidează Cristina Onilă. Aceasta este născută în 1985, de profesie este jurnalistă și activează în calitate de purtătoare de cuvânt la Spitalul Raional Orhei. În perioada 2015-2019 aceasta a fost consilieră în Consiliul Raional Orhei din partea Partidului Liberal. Pe aceeași listă candidează Dorin Zghibarță. Acesta este născut în 1968 la Morozeni și de profesie este jurist. Dorin Zghibarță nu indică nici un loc de muncă în prezent. Dorin Zghibarță a fost primar de Morozeni, iar în 2015 a devenit consilier raional din partea Partidului Liberal, iar la scurt timp a fost ales în funcția de vicepreședinte a raionului responsabil de domeniul social. După trecerea în opoziție a PL, Zghibarță a fost demis în martie 2018. După un proces de judecată îndelungat s-a constatat că demiterea lui a fost ilegală, iar Consiliul Raional a fost obligat să îi acorde despăgubiri de peste 320 mii lei. În alegerile parlamentare din 2019, Dorin Zghibarță a candidat din partea PL în circumscripția uninominală Orhei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cine-sunt-orheienii-de-pe-listele-partidelor-inregistrate-pentru-alegerile-parlamentare-3/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19