Select your Top Menu from wp menus

Cine sunt orheienii de pe listele partidelor înregistrate pentru alegerile parlamentare -2

În perioada 24-31 mai Comisia Electorală Centrală a mai înregistrat trei concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Aceștia sunt Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, Partidul Democrat din Moldova și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr. Pe listele a două din cele trei formațiuni au fost incluse și persoane din Orhei

Pe lista Partidului Democrat candidează Marina Cerneac. Aceasta este născută în 1962, este de profesie pedagog și activează în calitate de directoare a grădiniței nr.1 din Orhei ”Teremoc”. După alegerile locale din 2015 aceasta a acces pe listele PDM în consiliul orășenesc Orhei, dar în februarie 2016 a renunțat la mandatul de consilier, după ce a devenit directoarea grădiniței.

Pe lista Partidului Platforma Demnitate și Adevăr candidează Iulia Roșca și Ion Grajdean. Iulia Roșca este născută în 1984, de profesie psiholog și activează în calitate de inginer la fabrica de cablaje din Orhei, fondată de SE Bornetze SRL.
Ion Grajdean este născut în 1968, de profesie este tehnician constructor și activează în calitate de administrator al SRL Ariametria. Ion Grajdian s-a numărat printre orheienii agresați de susținătorii Partidului Șor, conduși de Marina Tauber în vara anului 2019. În alegerile parlamentare din 2019 acesta s-a numărat printre persoanele agresate de susținătorii Partidului Șor în timp ce îl însoțea pe candidatul Blocului Electoral ACUM din circumscripția electorală Orhei, Valeriu Munteanu.