Select your Top Menu from wp menus

Cine nu are bătrâni, să şi-i CUMPERE din … alte raioane

Peste 85 de ani. Aceasta este cea mai inaintata   categorie de varsta  inclusa in culegerea „Populatia Republicii Moldova pe virste si sexe, in profil teritorial, la 1 ianuarie 2012”, care a fost publicata de curand  pe siteul Biroului National de Statistica. 

Potrivit lucrarii, la inceputul anului in republica locuiau 26532 de oameni trecuti de 85 de ani, iar cei mai multi batrani erau de  gasit printre populatia din  nordul republicii.

Astfel, chiar daca Orheiul  este lider intre raioane dupa numarul total de populatie,  la capitolul cei mai varstnici locuitori  intaietatea apartine altor raioane.  Si nu doar din nordul republicii.

La inceputul acestui an,  in raionul Orhei erau stabiliti cu traiul 125753 de oameni. Din acestia,  580 implinisera mai mult de 85 de ani.

Spre comparatie,  in raioanele Hancesti, Ungheni  si Soroca care au o populatie  cu peste 4 mii  pana la peste 25 mii de persoane mai mica fata de Orhei,   numarul  batranilor trecuti de 85 de ani oscileaza intre 810 si 946.

Comparatia este si mai graitoare in cazul raionului Briceni, care intrece Orheiul de 2,5 ori la capitolul persoane de varsta deosebit de inaintata, desi la numarul total de populatie este, dimpotriva, intrecut cu peste 50 de mii de persoane.

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cine-nu-are-batani-sa-si-i-cumpere-din-alte-raioane/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19