Select your Top Menu from wp menus

Cinci medici au fost deferiți justiției pentru malpraxis soldat cu deces

Cinci medici vor compărea pe banca acuzaților pentru încălcarea din neglijență a regulilor de acordare a asistenței medicale, fapt care a dus la decesul unui pacient. Procuratura raionului Dubăsari a transmis cauza în instanța de judecată. Dacă vor fi găsiți vinovați, medicii riscă până la 3 ani de închisoare cu sau fără privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, este vorba despre un medic de familie din satul Pârâta, raionul Dubăsari, un medic din cadrul Substației Asistenţă Medicală Urgentă Dubăsari, de un medic anesteziolog – reanimatolog de gardă de la Spitalul raional Criuleni. Printre cei implicați este și șeful Secției boli infecțioase și al Secției reanimare (anestezie și terapie intensivă) din cadrul Spitalului raional Criuleni.

Potrivit materialelor acumulate de procurori, în vara anului 2014, din cauza neglijenței din partea medicul de familie, iar ulterior și de partea celorlalți medici, care nu ar fi respectat regulile de acordare a asistenței medicale, a decedat o fată de 4 ani. Pe 31 iulie, mama fetei s-a adresat medicilor pentru că aceasta avea febră și dureri. Medicii au examinat superficial copilul și nu l-au spitalizat. Peste două zile, după ce fata fusese totuși internată, medicii i-au prescris tratament greșit. Copila a murit pe 2 august în spital.

Procurorii au dispus efectuarea expertizei medico-legale, care au confirmat culpa medicilor. Moartea copilului a survenit ca rezultat al infecției cu rotavirus, manifestată prin gastroenterocolită acută cu deshidratare şi dezvoltare ulterioară a meningitei, miocarditei, pneumoniei intersiţioale, hepatitei microfocale, complicată cu şocul toxico-infecţios. Fiind internată în spital, copila a primit un tratament care nu corespundea cerințelor, fapt confirmat și de Ministerului Sănătății.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cinci-medici-au-fost-deferiti-justitiei-pentru-malpraxis-soldat-cu-deces/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19