Select your Top Menu from wp menus

Cinci copii fără supraveghere identificaţi pe teritoriul Rusiei au fost repatriaţi în Moldova

Photo Credit To social.gov.md

Cinci copii neînsoţiţi, identificaţi pe teritoriul Federaţiei Ruse vor fi repatriaţi în Republica Moldova. Aceştia vor fi asiguraţi preponderent cu forme de protecţie de tip familial. Anunţul a fost făcut de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, vineri, 23 decembrie.

Potrivit sursei citate, acesta nu este un caz singular. Pe parcursul anului 2021 în ţara noastră au fost repatriaţi din Rusia, Polonia şi SUA încă 16 copii. Ei au beneficiat de diverse forme de protecţie, „respectând interesul superior al acestora”, precizează Ministerul Muncii.

„Aducem la cunoştinţă că în perioada aprilie 2007 – 23 decembrie 2021, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a organizat 230 misiuni, în total fiind repatriaţi 483 copii, dintre care 195 fete şi 288 băieţi”, se menţionează într-un comunicat al instituţiei.

Conform legislaţiei naţionale, procedura de repatriere a copiilor identificaţi neînsoţiţi peste hotarele Republicii Moldova se realizează în baza notificărilor parvenite de la autorităţile competente din ţara de destinaţie şi sunt realizate cu suportul misiunilor diplomatice şi consulare ale Republicii Moldova.

sursa: trm.md