Select your Top Menu from wp menus

CIFRA ZILEI: Câte 151,5 mii lei fiecărui ORHEIAN, din miliardele lui Shor

Cu mai puţin de doi ani în urmă,  actualul primar de Orhei Ilan Shor ar fi obţinut prin înşelăciune peste 5 miliarde de lei de la BEM pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii offshore. Aceste date au fost prezentate de Procuratura Anticorupţie la finalizarea urmăririi penale şi transmiterea în judecată  a dosarului privind escrocheria şi spălarea de bani comise de către Shor în perioada când era preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii (BEM).

5 miliarde de lei, delapidarea cărora i se incrimineză lui Ilan Shor, este o sumă greu de cuprins cu imaginaţia, dar mai simplu de perceput in cazul unui exerciţiu de împărţire a acestor bani la fiecare locuitor al oraşului Orhei, unde primar este tocmai persoana învinuită de procurori.

Dacă 5 miliarde de lei ar fi împărţiţi la cei 33 500 de oameni, care potrivit datelor oficiale locuiesc în oraşul Orhei, fiecărui orheian – de la nou născut până la cel mai în vîrstă bătrân – i-ar reveni cîte 151 de mii 515 lei. Convertită în valută , această sumă ar constitui 7 mii 652 dolari la cursul actual, dar la cursul lunii noiembrie 2014, când a fost comisă frauda, ar fi mult mai mare, ridicându-se la 12 mii 121 de dolari per căciulă de orheian.

Imbogăţirea imaginară a orheienilor in valută americană denotă că în nici doi ani suma  calculată a scăzut  cu cca 4,5 mii de dolari. Asta  fiind   şi o consecinţă a  fraudei bancare care a lovit puternic în leul moldovenesc, depriciindu-l intr-un mod absolut real.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cifra-zilei-cate-1515-mii-lei-fiecarui-orheian-din-miliardele-lui-shor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19