Select your Top Menu from wp menus

CIFRA ZILEI// 600 de manifestanţi. Ori 1000 ? VIDEO

Mitingul de susţinere a lui Ilan Shor, care s-a desfăşurat concomitent cu şedinţa extraordnara de ieri a Consiliului orășenesc (CO) Orhei, a fost zgomotos şi numeros. Estimările oficiale ale numărului participanţilor la miting diferă, însă, considerabil.

În timp ce IP Orhei estimează că în fata sediului Primăriei Orhei s-au adunat în jur de 600 de persoane, Primăria Orhei prezintă într-un comunicat de presa o cifră de peste 1000 de persoane.

Aşa ori altfel, încă înainte de începerea şedinţei CO, la care urma să fie examinat demersul de suspendare a lui Ilan Shor din funcţia de primar, oameni cu pancarde, în şepci şi tricouri pe care era imprimat chipul lui Ilan Shor s-au postat la intrarea în Primărie.

Echipamentul manifestanţilor de la Orhei a fost similar celui din săptămâna trecută, când împotriva arestării lui Ilan Shor s-a protestat la Curtea de Apel Chişinău. Atunci, o televiziune din Chişinău, care a fost prezentă şi ieri la Orhei, relata că în faţa instanţei s-au adunat 2000 de susţinători ai lui Shor.

Amintim că primarul de Orhei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar de escrocherii şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în anul 2014, când Shor administra Banca de Economii. Avocaţii lui Ilan Shor declară că clientul lor nu este vinovat şi cer ca acesta să fie cercetat în libertate.

La începutul săptămânii curente, procurorii au făcut demers la CO Orhei, solicitând suspendarea lui Ilan Shor din funcţia de primar. 16 din cei 26 de consilieri orăşeneşti prezenţi la şedinţa de marţi, au fost împotrivă. Unii aleşi locali au menţionat că astfel de chestiuni nici nu se află în competenţa lor.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cifra-zilei-600-de-manifestanti-ori-1000-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19