Select your Top Menu from wp menus

Chișinăul cere eliminarea definitivă a barierelor tarifare impuse de Rusia şi a listelor de „privilegiaţi”

Propunerile Chişinăului în foaia de parcurs pentru relansarea relațiilor comerciale dintre R. Moldova și Rusia presupun eliminarea definitivă a barierelor tarifare din faţa importurilor moldoveneşti, precum şi a listelor de „privilegiaţi”. Precizarea aparţine ministrului moldovean al economiei, Octavian Calmâc. Într-un interviu cu Moldova 1 şi Radio Europa Liberă, acesta a spus că solicitarea Chişinăului este ca lista de exportatori moldoveni admişi în mod selectiv şi pe criterii neclare pe piaţa rusă trebuie să fie înlocuită cu o listă de criterii de calitate justificate din punctul de vedere al comerţului internațional.

Octavian Calmâc a mai spus că speră să se ajungă la un acord cu partea rusă deja în cadrul vizitei la Chişinău a vice-premierului rus, Dmitri Rogozin, programată pentru începutul lunii octombrie.

Federaţia Rusă aplică embargouri în raport cu produsele agro-alimentare moldoveneşti începând cu 2013, urmare a intenţiei Chişinăului de a semna Acordul de Asociere cu UE, iar printre condiţiile de anulare a acestora figurează activizarea Republicii Moldova în CSI şi implicarea Comisiei Europene în discuţiile comerciale moldo-ruse.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/chisinaul-cere-eliminarea-definitiva-a-barierelor-tarifare-impuse-de-rusia-si-a-listelor-de-privilegiati/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19