Select your Top Menu from wp menus

Chiril Lucinschi a fost reţinut în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank

Un fost deputat a fost reținut în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Potrivit Centrului Național Anticorupție, acesta, împreună cu trei reprezentanți ai unui agent economic, sunt bănuiți de spălare de bani, fapt ce a cauzat prejudicii în proporții deosebit de mari celor trei entități bancare, transmite IPN.

Potrivit materialelor procesului penal, fostul deputat, fiind gestionarul și beneficiarul efectiv al companiilor Toast Delux SRL și IPA International Project Agency, având scopul dobândirii mijloacelor bănești, sustrase prin fraudă din sistemul bancar, împreună cu persoane interpuse, ar fi comis spălare de bani.

Mai multe companii offshore, în temeiul unor contracte fictive de prestare a serviciilor de consultanță, au transferat companiei nerezidente IPA International Project Agency, cu conturi deschise în Liechtenstein, 440 de mii de dolari. Analizând traseul banilor, s-a constatat că aceștia provin din creditele neperformante, sustrase în perioada 2012-2014 de la BEM, Unibank și Banca Socială.

De asemenea, s-a mai stabilit că în 2013 compania Toast Delux SRL, beneficiar al căreia este fostul deputat, ar fi beneficiat de la Unibank de un alt credit de milioane de lei, fără rezultat. Ulterior, mijloacele financiare au fost convertite și transferate prin intermediul unui grup de companii către o companie nerezidentă. În final, peste 400 de mii de dolari ajung pe conturile Rouseau Alliance LP care, la rândul ei, transferă acești bani către Banca de Economii, având ca scop cesionarea creditelor neperformante.

Potrivit CNA, informațiile acumulate indică asupra bănuielii rezonabile că deputatul, împreună că trei persoane interpuse, ar fi comis spălare de bani în proporții deosebit de mari, infracțiune ce prevede, pentru persoanele declarate vinovate de instanță, până la zeci ani de închisoare.

În prezent, fostul deputat este cercetat și pentru încălcarea regimului juridic de declarare a averii, pe motiv că în declarația sa de avere a tăinuit calitatea sa de proprietar al unei companii, despre care se presupune că ar fi fost implicată în frauda bancară.

Presa scrie că ar fi vorba de Chiril Lucinschi.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/chiril-lucinschi-a-fost-retinut-in-dosarul-fraudelor-de-la-banca-de-economii-banca-sociala-si-unibank/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19