Select your Top Menu from wp menus

Chiril Lucinschi a fost propus pentru postul de Ambasador la Moscova

Autorităţile de la Chişinău au solicitat agrementul de la Federaţia Rusă pentru desemnarea în funcţia de ambasador al Republicii Moldova în această ţară a deputatului liberal-democrat Chiril Lucinschi, anunţă regnum.ru, citând surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Despre faptul că Chiril Lucinschi ar putea fi noul Ambasador al Republicii Moldova la Moscova se vorbeşte de câteva luni. La rândul său, Lucinschi a declarat că tratează acest subiect ca pe o speculaţie, dar a susţinut că este gata să preia funcţia.
„Dacă va fi solicitare sau necesitate de a pleca şi a ajuta în această direcţie, eu sunt gata. Pe de altă parte, la etapa actuală nu sunt pregătit să plec din ţară pentru că viitorul meu, totuşi, e legat de prezenţa mea aici. Dar, repet: interesele statului trebuie să prevaleze în procesul de luare a deciziilor”, declara câteva săptămâni în urmă Chiril Lucinschi, într-un interviu pentru tribuna.md.

Fostul ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguţa a fost rechemat din funcţie la 25 aprilie, după ce a declarat într-un interviu că retragerea înainte de termen a militarilor ruşi din Transnistria reprezintă un pericol pentru ţara noastră.

De la rechemarea ambasadorului, Chişinăul este în căutarea unui alt reprezentant la Moscova. Printre candidaţii, numele cărora a fost vehiculate în presă, se numără şi viceministrul Afacerilor Externe, Andrei Popov şi fostul angajat al diplomaţiei de la Chişinău, Mihai Diacov. Totodată, la sfârşitul lunii mai, ministrul Afacerilor Externe, Iurie Leancă, declara că într-o săptămână va fi găsită persoana potrivită pentru această funcţie.
sursa:adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/chiril-lucinschi-a-fost-propus-pentru-postul-de-ambasador-la-moscova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19