Select your Top Menu from wp menus

Chinezii au o problemă serioasă cu…. balegarul porcilor

Câteva sute de milioane de porci, crescute anual în China, îi scot din minţi pe fermieri doar dintr-un singur motiv- fecalele lor urât mirositoare şi în cantităţi impresionante!

De altfel, China creşte atâţia porci pentru că sunt mari fani declaraţi ai acestui tip de carne. Dezavantajul este că ceea ce rămâne în urma animalelor înseamnă dezastru. Azotatul din fecale poate contamina solul, apa subterană, iar sub formă solidă poate contamina lacuri, spre exemplu. În final, tot ce este contaminat prezintă risc pentru sănătatea oamenilor.
Cum variantele pentru a scăpa de neplăcerea ”parfumată” sunt puţine, australienii le-au făcut o propunere- să transforme bălegarul în energie, scrie libertatea.ro.
Aceştia au conceput un dispozitiv, PooCareTM, care poate converti bălegarul de la porci în biocombustibil utilizat, apoi, la sisteme de încălzire a locuinţelor sau fermelor ori la sisteme de gătit, în vreme ce reziduurile finale devin fertilizatori pentru pământurile agricole. Procesul de convertire a bălegarului solid în biogaz durează cam o lună, iar un prim biogenerator care funcţionează pe energie provenită în urma acestui proces funcţionează, deja, la o fermă din Wuhan (centrul Chinei).

sursa:  libertatea.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/chinezii-au-o-problema-serioasa-cu-balegarul-porcilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19