Select your Top Menu from wp menus

China interzice să li se dea teme pentru acasă elevilor din primele două clase

Ministerul chinez al Educaţiei a interzis ca elevilor cu vârstele cuprinse între 6 şi 8 ani să li se dea teme pentru acasă ori să fie obligaţi să participe la cursuri de vară, după ce au fost primite numeroase plângeri cu privire la presiunea excesivă pusă pe mulţi copii, relatează miercuri agenţia EFE.

Într-o circulară a ministerului se argumentează că ‘este nevoie să se ofere mai mult timp copiilor pentru activităţile sociale şi din mijlocul naturii’. De asemenea, se recomandă părinţilor ‘să fie rezonabili în alegerea cursurilor pentru copiii lor’. În China este un fapt obişnuit supraîncărcarea copiilor cu activităţi extraşcolare precum muzica, artele sau limbile străine, astfel că le mai rămâne puţin timp liber pentru a se juca.

Dar, există şi voci care critică aceste dispoziţii, considerând că profesorii sunt cei mai potriviţi să decidă oportunitatea unor teme pentru vacanţa de vară, în timp ce alţii sunt de părere că lecţiile teoretice trebuie dublate de alte activităţi ‘mai practice’.

Copiii chinezi ocupă de obicei primele locuri la concursurile internaţionale, dar în ultimii ani se atrage tot mai mult atenţia asupra presiunii la care sunt supuşi, lucru cauzat în mare măsură de faptul că mulţi sunt singuri la părinţi şi astfel aşteptările de la ei sunt foarte mari.

Această dezbatere survine după ce mass-media a relatat despre cazuri extreme ale unor copii şi tineri care au reacţionat cu violenţă după ce au picat un examen sau când au intrat în conflict cu un profesor.

În fiecare an, se consemnează cazuri de adolescenţi chinezi care se sinucid după ce află că nu au trecut testul de evaluare naţională, aşa-numitul ”gaokao’

sursa: agerpres.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/china-interzice-sa-li-se-dea-teme-pentru-acasa-elevilor-din-primele-doua-clase/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19