Select your Top Menu from wp menus

China: Gripa aviara a facut a opta victima

Numarul deceselor provocate de gripa aviara in China a ajuns la opt, dupa ce inca o persoana infectata cu virusul H7N9 si-a pierdut viata in spital, informeaza presa de stat, potrivit Reuters.

Victima in varsta de 83 de ani a fost internata in spital pe 20 martie si a fost diagnosticata cu gripa aviara pe 2 aprilie, potrivit agentiei de presa Xinhua.

Pana acum, 24 de persoane au fost infectat, oficial cu virusul H7N9, toate in estul Chinei.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a laudat autoritatile chineze pentru felul in care a mobilizat resurse la nivel national pentru a combate raspandirea gripei, prin uciderea a mii de pasari si monitorizarea sutelor de persoane apropiate celor infectati.

Autoritatile spun ca nu exista dovezi ca acest virus ar fi transmisibil de la om la om.

Epidemia de gripa aviara a provocat ingrijorare la nivel global, iar utilizatorii de internet si presa s-au intrebat de ce a durat atat pana cand autoritatile sa anunte cazurile, in conditiile in care primele cazuri au aparut in februarie.

Acestea au spus ca au avut nevoie de timp pentru identificarea virusului, cazurile fiind raspandite in mai multe provincii, inclusiv in orasul Shanghai.

Exista temeri ca virusul ar putea provoca o epidemie asemanatoare Sindromului Respirator Acut Sever (SRAS) care a aparut in China in 2002 si care a provocat decesul a 10% dintre cele circa 8.000 de persoane infectate la nivel mondial.

In cazul SRAS, China incercat initial sa musamalizeze epidemia.

Luni, Organizatia Mondiala a Sanatatii a precizat ca nu este niciun motiv de panica privind virusul.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/china-gripa-aviara-a-facut-a-opta-victima/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19